lauantai 17. toukokuuta 2025

KANAWOKKI


                                                                                                    KANAWOKKI 




Jokin aika sitten söimme hirvenlihawokkia ja nyt oli vuorossa kanawokki.
Wokkien valmistus on mukavaa ja nopeaa ja lopputulos on maukas ja värikäs. Tutkimusten mukaan värikäs annos parantaa ruokahalua ja itse ruokailuelämystä, joten oikealla tiellä ollaan.
Itämaiset maustekastikkeet kuten teriyaki- ja sweet chili-kastikkeet on tulleet meidän huusholliin jäädäkseen.
Aina voi kokata ja wokata!


500 - 600 g broilerinlihaa paloina
500 g wokkivihanneksia (pakaste)
1 chili
muutamia sipulinvarsia/kevätsipulia
1 plo (300 ml) teriyakikastiketta
silputtua persiljaa
suolaa
rouhitttua mustapippuria
ruokaöljyä




Paloittele chili ja sipulit.



Sekoita ne kanapalojen joukkoon ja sekoita mukaan osa teriyakikastikkeesta.
Anna maustua puolisen tuntia.



Kuumenna tilkka ruokaöljyä ja lisää pannulle jäiset vihannekset.
Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kypsentyä noin 5 minuuttia.
Siirrä ne sitten sivuun odottamaan.



Kypsennä seuraavaksi maustuneet  kananpalat. Kypsyvät nekin noin 5 minuutissa.
Sekoita sitten joukkoon jo kypsytetyt vihannekset. ja lisää loput teriyakikastikkeesta.
Hauduta kuumaksi.
















Lisää pinnalle silputtua persiljaa.
Tarjoa kuumana.



                                                                             #





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti