TÄNÄÄN SYÖDÄÄN KIUKKUISTA KANAA
Suurin rooli on kastikeella, jossa on mm. tomaattia, chiliä, paprikaa ja auringonkukkaöljyä. Nimikin tulee kastikkeen mukaan. Jos kaupasta löytyy tomaattikastikepurkki, jonka kyljessä lukee isoilla kirjaimilla ARRABBIATA, se kannattaa napata mukaan. Silloin jo puolet kastikeaineksista on hankittu-siis se osa, josta tämän sapuskan nimi tulee;
Arrabbiato on italialnkielinen adjektiivi, joka on suomennettuna vihainen, kiukkuinen, äkäinen, kärttyisä jne. Tässä tapauksessa on kyseessä feminiinimuotoinen asia, kuten kastike (italiaksi salsa) sana loppuu a-kirjaimeen.
Sen enempää ei nyt kuitenkaan opiskella italian kielioppia vaan keskitytään kokkaamiseen, mutta ennen itse ohjetta totean vielä, että tätä Arrabbiataa valmistava yritys, Barilla, on italialainen, joka aloitti toimintansa v. 1877 ja sen tuotteita on saatavana yli 100 maasta- myös meillä Suomessa. Kokemukseni mukaan hyviä kaikki (tämä ei ole mainos).
Tähän tarvitaan:
700-800g broilerinlihaa suikaleina/palasina
1-2 sipulia pilkottuna
1 oranssi paprika
150 g (oransseja) kirsikka-/luumutomaatteja
voita/öljyä paistamiseen
suolaa
rouhittua mustapippuria
herbes de provence-yrttimaustetta
1 ruukullinen persiljaa
1 prk Arrabbiata-tomaattikastiketta
1/2 l kanalientä
1 dl kermaa
(Maizenaa kastikkeen sakeuttamiseen)
Sopii keitetyn
riisin
tai pastan kanssa.
Broilerisuikaleet maustetaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella ja annetaan maustua jääkaapissa 1-2 tuntia.
Sipuli ja paprika sekä kirsikkatomaatit pilkotaan.
Sipuli kuullotetaan voisssa/öljyssä miedolla lämmöllä ja suolalla maustettuna ainakin 5 minuuttia, jotta sipulistä häviää kitkeryys!!!
Sitten joukkoon lisätään pilkotut tomaatit ja pilkottu paprika ja annetaan kuullottua vielä toiset 5 minuuttia.
Kiehautetaan 1/2 l kanalientä.
Jos kastikkeesta haluaa sakeampaa, lisätään joukkoon Maizenaa tarpeen mukaan.
Viimeisenä lisätään kermaa maun mukaan antamaan kastikkeelle viimeisen säväyksen.
Kastike kaadetaan uunivuokaan ja sekoitetaan broilerinen ym. joukkoon ja vuoka laitetaan uuniin 150 asteeseen n. 1/2 tunniksi.
Joukkoon sekoitetaan hienonnettu persilja ennen tarjoamista.
Tarjoillaan keitetyn riisin tai keitetyn pastan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti