PAKETILLINEN KALAA LAUTASELLE
Vaihtelu virkistää. Joskus on hauskaa poiketa rutiineista ja kokeilla uusia juttuja - myös ruoanlaitossa.
Tämä kala-ateria kypsyy uunissa leivinpaperiin käärityssä paketissa, josta se myös tarjoillaan syötäväksi.
Mitään tiettyjä oikeita ainesosia ei ole määritelty, kukin voi kääräistä pakettiin omia mielituotteitaan.
Muutamia vinkkejä kuitenkin mainittakoon.
1. Vaalea kala sopii hyvin (kuha, siika, ahven)- mutta myös lohi käy.
2. Pakettiin on hyvä laittaa jotakin, mistä kypsyessään muodostuu vesihöyryä kuten esimerkiksi tässä on kirsikkatomaatteja.
3.Juurekset (peruna/porkkana jne.) joko esikeitetään tai käytetään sulatettuja pakasteita.
4. Yrtit , maustevoit ja hedelmät antavat lisämakua.
5. Paketti suljetaan TIIVIISTI, jottei höyry karkaa ja annos kuivu.
6. Kypsennys uunissa n. 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Näin tein 4 annospakettia:
Kuhafileet maustoin suolalla ja valkopippurilla.
Viipaloin 1 sitruunan ja leikkasin 8-10 kirsikkatomaattia lohkoiksi.
Jääkaapista löysin vähän kapriksia.
Vihanneksina käytin pakastettuja keittojuureksia ja pakastettuja pieniä lohkoperunoita sekä tuoretta paprikaa ja tilliä. sekä basilikaa.
Leivinpaperiarkki taitetaan kolmioksi, sivukulmat voi leikata pois.
Voidellaan leivinpaperin keskiosa öljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti