maanantai 28. heinäkuuta 2025



                                                                                  KUHAFILEET UUNISSA 





Kun on oman pojan pyytämää kalaa ja siskon siirtolapuutarhamökin puutarhasta nostettua uutta perunaa, ei ainakaan ole raaka-aineissa valittamisen varaa, jos ruoka ei maistu.
Olen valmistanut kuhaa paistamalla, höyryttämälla ja keittämällä, mutta nyt päätin kokeilla valmistamista uunissa. Yksi syy tähän oli helle (+ 30 astetta ulkona ja keittiössä vielä kuumempaa) - ei oikein tehnyt mieli hellan vieressä seisoskella. Pienten esivalmistumisen jälkeen sain kalafileet uuniin ja perunat kiehumaan ja lopputulos oli hyvä, koska kehujakin tuli.

700 g kuhafileitä
suolaa ja valkopippuria
sitruunamehua
1 rkl kapriksia
2 dl ruokakermaa (15%)
2 dl pippurikermaa (15%)
n. 100 g kuutioitua sipulia
n. 20 g piparjuuritahnaa
1/2 ruukullista tilliä hienonnettuna
n. 30 g parmesanraastetta.

uusia perunoita
karkeaa suolaa
tilliä

Kuhafileet leikataan sopiviksi paloiksi ja
maustetaan molemmin puolin suolalla ja valkopippurilla.


Laitetaan kalafileet voideltuun uunivuokaan.
Lisätään fileiden päälle kaprikset ja sitruunamehua (maun mukaan). 




Kermat sekoitetaan keskenään ja joukkoon sekoitetaan sipulikuutiot ja piparjuuritahna sekä hienonnettu tilli.






Kermaseos kaadetaan kalojen päälle uunivuokaan.



Pinnalle lisätään parmesanraaste.


Kypsennetään uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia.



Tarjoillaan keitettyjen (uusien) perunoiden kera.

            

                                                           #

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti