SORSANRINTAA KERMAKASTIKKEESSA
Meidän huushollissa on riistan osalta selkeä työnjako; mies metsästää (pojan ja pojanpojan kanssa) ja vaimo (lue minä) vastaa ruoan valmistuksesta.
Tänä vuonna porukan saaliiksi tuli 30 Suomessa vuosittain metsästetystä 250 000 sorsasta.
Tässä ohjeessa on neljän sorsan rintalihat valmistettu ilman sen kummempaa hienostelua voisssa paistaen ja padassa kana- ja härkäfondista tehdyssä liemessä hauduttaen. Liemeen antavat makua myös timjami ja mustaherukkahyytelö.
Kypsennyksen lopuksi liemi on suurustettu Maizenalla (ei tarvitse murehtia jauhojen paakkuuntumisesta ja se on myös gluteiiniton) ja höystetty kermalla ja karpaloilla.
Lisukkeena on keitettyjä perunoita (Annabella) ja papuja, sekä herkkukurkkua.
Tässä ohje:
8 sorsan rintafilettäsuolaa ja rouhittua mustapipparia
voita ruskistamiseen
2 rkl häränlihafondia
2 rkl kanafondia
1 l vettä
2-3 rkl mustaherukkahyytelöä
2-3 tl kuivattua timjamia
ruskeaa Maizenaa
2 dl kuohukermaa
11/2 dl karpaloita (pakaste)
Pakastetut lihat sulatetaan ja pyyhitään talouspaperilla.
Kun lihat ovat huoneenlämpöisiä, ne maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Lihojen maustuessa valmistetaan liemi:
Joukkoon sekoitetaan kerma ja laitetaan lihat takaisin pataan.
Lisätään vielä (jäiset) karpalot ja.....
....laitetaan 100 asteiseen uuniin siksi aikaa kun perunat ja pavut kiehuvat.
Muina lisukkeina tässä on mustaherukkahyytelöä ja herkkukurkkuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti