sunnuntai 14. toukokuuta 2023

KERMALINNAN KALAPAISTOS



                                          KERMALINNAN KALAPAISTOS 




Kalevan keittiö muutti tämän vuoden (2023) huhtikuussa Amuriin. Tämän blogin osalta tämä muutto ei muuta mitään, joskin kuvista voi huomata paikanvaihdoksen -jos viitsii oikein tarkkaan katsoa. Uusi asuntomme on mukavalla paikalla Sepänkadun korttelissa ja asunnosta on mahtavat näkymät Näsijärvelle. Talon asukkaat kutsuvat taloamme (epävirallisesti?) Kermalinnaksi- siitä tämän ensimmäisen täällä valmistetun ruoan nimi juontuu.

Itse ruoka ei valmistukseltaan ole kovinkaan monimutkainen--uuteen keittiöön totuttelu kun vie aikansa. Tämä on (maultaan) hieman paranneltu versio kauppojen palvelutiskiltä saatavasta tonnikalalaatikosta. Makua ovat lisäämässä chili-tonnikala ja anjovis sekä valkosipuliperunoiden valkosipuli, kermaa myöskään unohtamatta.

Tämän ohjeen mukaan tehtynä ( 2 uunivuoallista) ruokaa riittää isommallekin porukalle tai pienemmälle pariksi kolmeksi kertaa syötäväksi.

Tässä ainekset:


2 pkt (a 750 g) valkosipuliperunoita (pakaste)

2 sipulia hienonnettuna/ 1 ps (200 g) sipulikuutioita (pakaste)

2 prk (a 185 g) tonnikalaa chili-auringonkukkaöljyssä

1 prk (120 g) Riga gold-savustttua kilohailia oljyssä/sardiinia öljyssä

1 prk anjovisfileitä + lientä

1 ruukullinen tilliä

2 dl kermaa

2 kananmunaa

3-4 dl juustoraastetta 

voita

suolaa





Kuumenna voi pannussa ja kuullota sipulia suolalla maustaen n. 5 minuuttia (sipulin kitkeryys häviää).

Voitele uunivuoka ja laita vuokaan kerroksittain peunoita, sipulia, kaloja ja tilliä.






 


Päällimmäiseksi tulee kerros perunoita.


Vatkaa kerman joukkoon kananmunat ja lisää joukkoon anjoviksen lientä maun mukaan. Kaada seos vuokaan. Lisää juustoraastetta pinnalle.

Laita vuoka/vuoat uuniin 200 asteeseen n. 40 minuutiksi kunnes juustoraaste on kellanruskeaa.



                                                             #



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti