torstai 29. heinäkuuta 2021

MUTAKAKKU


                                                                             MUTAKAKKU


 
Ilman pikku apulaista tämä kakku olisi tainnut jäädä tekemättä--se kun on niin "suuritöinen", että valmistamiseen tarvitaan enemmän kuin kaksi kättä. Apulaisen ansiosta meillä oli käsiä neljä kappaletta; kaksi isompaa ja kaksi aika paljon pienempää. Pienet kädet pilkkoivat suklaan voin joukkoon ja isommat kädet sekoittivat sulavaa voi-suklaaseosta. Pienet kädet sekoittivat jauhoihin kaakaojauheen ja leivinjauheen sillä aikaa kun isommat kädet vatkasivat kananmunat ja sokerin sulaneeseen suklaa-voiseokseen. Yhdessä sitten lisättiin sen joukkoon jauhoseos ja taloussuklaarouhe ja kaadettiin taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kakun kypsyessä pienet kädet vatkasivat kermavaahdon, joka maistui vadelmilla koristellun valmiin mutakakun kera.
Suurkiitokset avusta pikku apulainen, tyttärentyttäreni Iina, 6v.


4 munaa
21/2 dl sokeria
200g voita
200 g tummaa suklaata 
1 dl Taloussuklaarouhetta
21/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

tomusokeria
tuoreita vadelmia
kermavaahtoa

Voin sekaan paloitellaan suklaa.










Seos sulatetaan vesihauteessa (tai mikrossa).
Annetaan hieman jäähtyä ja sitten joukkoon vatkataan kananmunat ja sokeri.






Vehnäjauhoihin sekoitetaan leivinjauhe ja kaakaojauhe.




Seos sekoiteteean suklaaseokseen.



Lisätään  joukkoon Taloussuklaarouhe.




Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.




Kakku paistetaan uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.  Kakku on parasta, kun se on pinnalta kova ja sisältä kostean pehmeä.




Annetaan jäähtyä ennenkuin irroitetaan vuoasta.

Koristellaan tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.




Nautitaan kermavaahdon kera.



Suuret kiitokset pikku apulaiselle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti