UNELMATORTTU
Siitä, kun meidän huushollissa on viimeksi syöty kotitekoista unelmatorttua (tai kääretorttua), on ehtinyt vierähtää useampi vuosi tai jopa vuosikymmen. Syytä en osaa kertoa, mutta eräs "tekosyy"/ selitys voi olla se, että Tampereen kauppahallin Kahvila-Aniittasta saa mielestäni Suomen parasta ja ah-niin suussasulavaa kääretorttua, että siitä on vaikeaa pistää paremmaksi.
Tämän leipomuksen väkäsin meidän talon "huru-ukoille"- kuten he itseään nimittävät. He kävivät meillä sunnuntailounalla ja tämä oli sitten jälkkärinä. Hyvin maistui tämäkin, pienet jämät jäivät meille seuraavaan kertaan.
Vaikka muistissa oli koulun opit ainemääristä (lasi munia + lasi sokeria + lasi jauhoja), oli silti pakko tarkistaa netistä, toimiiko vanha ohje enää näin nykyaikana. Nettiohjeen mukaan laitoin jauhoseokseen pääasiassa perunajauhoja (pinnan halkeilua estämään). Ovatkohan vehnäjauhotkin (kuten lähes kaikki muukin) muuttuneet vuosien saatossa, sillä en muista että ennen pinnan halkeilusta olisi ollut puhettakaan. Tästä huolimatta pinnasta ei tullut ihan tasaista, mutta sillä ei ollut kovinkaan suurta väliä -- pienet kauneusvirheet kun sai sai peittoon tomusokerilla ja suklaarouheella. Viimeksi mainittujen ansiosta tästä leipomuksesta tuli ihan nätti. Ja maistuihan tuo...
4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
11/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 dl kermaa
2 rkl sokeria
1 dl vanijalla maustettua maitorahkaa
2 banaania
Koristeeksi
tomusokeria
taloussuklaarouhetta
Mariannerouhetta
Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
Taikina kaadetaan tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paistetaan 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Valmis torttupohja kipataan puhtaan leivinpaperin päälle ja paistopaperi poistetaan.
Täytettä varten vatkataan kerma ja sokeri vaahdoksi.
Joukkoon sekoitetaan rahka ja soseutetut banaanit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti