maanantai 28. lokakuuta 2024

LAISKAN LEIPURIN MARJAPIIRAKKA



                                              KIILTÄVÄ MARJAPIIRAKKA


 

Tämä on voi kutsua laiskan leipurin piirakaksi.

Tämä piirakka valmistuu helposti ja nopeasti vähällä vaivalla ja pienellä tiskimäärällä. Ei tarvitse paljoakaan mittailla aineksia vaniljakreemiin ja piirakkapohjaan.

Ainekset

1 piirakkapohja (makeaan leivontaan)

1 dl hyytelösokeria + 2 dl vettä

1 dl vaniljakreemijauhetta

2,5 dl   maitoa

-kaikki ym. ainekset löytyvät hyvin varustetuista elintarvikemyymälästä.

Marjat

4 -5 dl itse poimittuja/kaupasta/torilta ostetttuja marjoja (tuoreet/pakastetut) mielihalun mukaan.


Valmistus

Pohja

Ota pakstimesta kaupasta ostamasi piirakkataikina sulamaan.

Kun taikina on sulanut, taputtele se tasaiseksi piirakkavuokaan-- voitelua ei tarvita.


Marjat

Ota pakastetut marjat sulamaan. Jos saatavilla on tuoreita marjoja, käytä niitä.



Vaniljakreemi (paistonkestävä)














Sekoita 1 dl vaniljakreemijauhetta 2,5 dl:aan kylmää maitoa.

Laita seos jähmettymään jääkaappiin 1/2 tunniksi.

Levitä seos piirakkataikinan päälle.














Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n, 25-30 minuuttia.

Anna jäähtyä.



Lisää marjat piirakkaan.











Kiille
















Kiehauta kattilassa 2 dl vettä. Lisää 1 dl hyytelösokeria pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä ja kiehauta seos uudelleen, kunnes liemi sakenee.

Levitä sokeriliuos piirakan päälle lusikalla tai pullasudilla.




                                                               Aika helppoa-eikös vaan?

















                                       ¤









                                               #


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti